Ingelsta Golf får Skogsträdgård

Platsen där golf möter biologisk mångfald & naturens smaker!

DESIGN SOM SKAPAR HÅLLBAR FÖRÄNDRING för framtiden

Vi på Fauna, Funga, Flora har i samarbete med Ingelsta Golf arbetat för att transformera deras golfbana till en blomstrande oas.

Genom en investering av oss på Fauna Funga Flora på 26 800 kronor, exklusive moms, har vi berikat området med ett diversifierat urval av växter som inte bara förhöjer estetiken utan även stärker den lokala biologiska mångfalden. Detta initiativ är ett samarbete mellan Golfklubben och Fauna Funga Flora som en del i vårt åtagande att främja hållbara och miljövänliga landskapslösningar.

Vårt mål är att skapa natursköna miljöer som erbjuder både skönhet och ekologiska fördelar. Ingelsta Golf har tillsammans med oss valt ut växter som är anpassade för det lokala klimatet och som stödjer både flora och fauna i området i kombination med vad golfbanan haft för önskningar av blommor.

Vi hoppas att detta projekt inte bara kommer att förbättra spelupplevelsen för golfare utan även fungera som en inspirerande modell för hur golfbanor kan bidra till miljömässig hållbarhet.

Besök Ingelsta Golf för att njuta av den naturliga skönheten och se hur ett samarbete mellan Fauna, Funga, Flora och Ingelsta Golf kan skapa en både vacker och hållbar golfmiljö.

Ingelsta Golf – Golfbanan som gagnar den biologiska mångfalden

Golfbanan där den golfare & mångfalden får samexistera

KUNSKAP SOM GÖR SKILLNAD FÖR OSS & VÅR MILJÖ

Ingelsta golfbana en golfbana där naturen alltid haft en fördel i jämförelse med många andra golfbanor. Här arbetar Warren som är mån om att gräset på green är perfekt men inte på bekostnad av den biologiska mångfalden. Här arbetas det ständigt i samklang med den biologiska mångfalden.

För oss på Fauna Funga Flora var det en självklarhet med ett samarbete för att gynna golfbanans alla besökare med blommande växter för att förgylla miljön för både golfare och pollinerande insekter!

Skogsträdgårdens värde för besökare på Golfbanan:

  • Estetik, en vacker plats för golfare som besöker golfbanan.
  • Blommande för att bidra med nektar och pollen till biologisk mångfald.
  • Smakgivande – För de som är nyfikna på ätbart i trädgården (bär kan även bli föda för småfåglar).
  • Kunskapsinspirerande – Platsen skall även inspirera till ny kunskap om olika sorters växter och nya möjligheter ( Bär, perenna grönsaker etc).

Varje blommande plats är ett steg närmare en mer balanserad och mångfaldig planet. Med ditt stöd kan vi fortsätta att skapa en bättre framtid för alla levande varelser.

Vi har skapat en växtplantering på golfbanan där biologisk mångfald och estetisk skönhet går hand i hand. Insatsen främjar ett rikt ekosystem av pollinerare och smådjur, vilket bidrar till en både vacker och livfull miljö.

Denna omsorgsfulla integrering av naturliga element hoppas vi ska förgylla golfupplevelsen på Ingelsta.

Om du gillar det gillar det vi skapat på Ingelsta golf och uppskattar vårt arbete får du gärna ge oss ett bidrag för det vi skapat och fortsatt skapar… Tack tack snälla !

Zoner på Ingelsta Golfklubb som vi arbetat med

Ingelsta Golfklubb får Skogsträdgård

ATT SKAPA FÖR MÄNNISKA OCH BIOLOGISK MÅNGFALD I KOMBINATION

Växter som planterats på Ingelsta Golfbana

Växtlista – Lär dig lite mer om de olika växterna

VISSA BLOMMOR ÄR ÖGONGODIS MEDAN ANDRA SÄTTER FÄRG PÅ BÅDE BUKETTER OCH MAT I KÖKET

Funkia Hosta fortunei

Funkia Hosta fortunei

Hosta finna hos oss i alla möjliga sorter. De är alla ätbara och vi har dem både i olika rabatter och i våran...

read more
Vinka Vinca minor

Vinka Vinca minor

En härlig marktäckare som vi har på ett par ställen hos oss. Vackra små blåa blommor i det gröna...Data om...

read more

Fauna Funga Flora

FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

ATT SKAPA FÖR OSS OCH VÅR SJÄLVHUSHÅLLNING, DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN OCH FRAMTIDEN PÅ SAMMA GÅNG HAR BLIVIT NÅGOT VI GÖR SOM EN DEL I VÅR VARDAG. ATT LEVA ETT KLIMATSMART VARDAGSLIV SPARAR BÅDE PENGAR OCH BYGGER PLATSENS VÄRDE. HOS OSS SKAPAS RESURSER OCH LIV.

TÄVLA: VINN EN BOK OM TRÄDGÅRDSDESIGN - Tävlingen finns på vår fb sida se länk info om oss. FAUNA FUNGA FLORA FACEBOOK
Drömmer du om att skapa en skogsträdgård? Då ska du få lite tips av mig. För att skapa en en skogsträdgård behöver du göra 3 saker: 1. Skapa en plan genom att skapa en trädgårdsdesign du kan med fördel välja metoden permakulturdesign (hitta ditt Varför, Var & Hur). 2. Bestäm vilka plantor du vill plantera (hitta dina Vad). 3. Ta hand om det du odlat och njut! Har du redan skapat en skogsträdgård kommentera och berätta hur den förgyller ditt liv ☀️🍓🍑🫐🌳🌿 Besök www.faunafungaflora.com för mer info.
Grundstammar till helgens kurser i ympning 🥰 Vill ni komma på ympkurs 12-15 på söndag hos oss. Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/april/lar-dig-ympa-och-skapa-dina-egna-frukttrad2/
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. 

Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare. 

KURSDATUM: Lördag 18 maj 2024.

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/

Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? 

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? 

Då är det här en kurs för dig!

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/
Translate »