Projekt för framtiden

Tillsammans kan vi göra mer...

NÄR VI ÄR FLER SOM SKAPAR TILLSAMMANS GÅR DET LITE FORTARE ATT GÖRA MER

Tillsammans kan vi göra mer!

Projekt att bidra till! 

Utforska våra spännande projekt och stötta dem genom att donera pengar.

Var med och bidra till att förverkliga våra visioner för en grönare och mer hållbar framtid. Varje bidrag gör en verklig skillnad och hjälper oss att fortsätta vårt arbete med att främja biologisk mångfald och skapa positiva förändringar i samhället. Låt oss tillsammans göra världen till en bättre plats att leva på, en donation i taget.

Z
Projekt - En damm i taget

En damm i taget är ett engagemang för att återskapa liv och främja biologisk mångfald. Vi inleder detta projekt genom att bygga en damm på Västergården i Södermanland, där småvattendrag har torklagts och skogsmarken avverkas. Genom att skapa dessa naturliga livsmiljöer ger vi växt- och djurlivet en plats att blomstra.

Z
Projekt - Framtidens köksträdgård

Framtidens köksträdgård är en vision om en självförsörjande köksträdgård med perenna grönsaker. Genom hållbar odling strävar vi efter att skapa en pålitlig matproduktion för framtiden. Detta projekt är en investering i vår matsäkerhet och hållbarhet.

Z
Projekt - Skogsflora

Skogsflora är en nyskapande satsning som riktar in sig på att odla olika sorters nötter, bär, svamp och material för korgtillverkning på flera skikt av växtlighet. Genom att dra nytta av olika vegetationsnivåer siktar vi på att maximera avkastningen och skapa en mångsidig samt resurseffektiv odling som gynnar ekosystemet med dess mångfasetterade fördelar.

Tack för att du bidrar till vår vision om en hållbar och grönskande framtid. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad för våra projekt och för miljön. Varje bidrag räknas och vi är djupt tacksamma för ditt stöd.

Pågående projekt för en hållbar framtid.

Fauna Funga Flora

FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

ATT SKAPA FÖR OSS OCH VÅR SJÄLVHUSHÅLLNING, DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN OCH FRAMTIDEN PÅ SAMMA GÅNG HAR BLIVIT NÅGOT VI GÖR SOM EN DEL I VÅR VARDAG. ATT LEVA ETT KLIMATSMART VARDAGSLIV SPARAR BÅDE PENGAR OCH BYGGER PLATSENS VÄRDE. HOS OSS SKAPAS RESURSER OCH LIV.

TÄVLA: VINN EN BOK OM TRÄDGÅRDSDESIGN - Tävlingen finns på vår fb sida se länk info om oss. FAUNA FUNGA FLORA FACEBOOK
Drömmer du om att skapa en skogsträdgård? Då ska du få lite tips av mig. För att skapa en en skogsträdgård behöver du göra 3 saker: 1. Skapa en plan genom att skapa en trädgårdsdesign du kan med fördel välja metoden permakulturdesign (hitta ditt Varför, Var & Hur). 2. Bestäm vilka plantor du vill plantera (hitta dina Vad). 3. Ta hand om det du odlat och njut! Har du redan skapat en skogsträdgård kommentera och berätta hur den förgyller ditt liv ☀️🍓🍑🫐🌳🌿 Besök www.faunafungaflora.com för mer info.
Grundstammar till helgens kurser i ympning 🥰 Vill ni komma på ympkurs 12-15 på söndag hos oss. Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/april/lar-dig-ympa-och-skapa-dina-egna-frukttrad2/
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. 

Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare. 

KURSDATUM: Lördag 18 maj 2024.

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/

Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? 

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? 

Då är det här en kurs för dig!

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/
Translate »