Förändra Världen - En damm i taget

Tillsammans skapar vi för framtidens generationer

DESIGN SOM SKAPAR HÅLLBAR FÖRÄNDRING för framtiden

Checklista för projektet – Så långt har vi kommit!

Förändra Världen
– En Damm Åt Gången

VARJE FÄRDIGT MOMENT BOCKAS AV

Z

Valt den optimala platsen och genomfört noggranna analyser för att säkerställa att den uppfyller våra krav.

Z

Skapa en dammdesign som är hållbar och funktionell.

Z

Säkerställa att dammen får vatten så att naturligt inflöde finns som tillsammans med växter kan syresätta vattnet i den färdiga dammen.

V

Söker ekonomiskt stöd för att finansiera grävning och extra kostnader i samband med detta.

V

Grävning av dammen, skapandet av grovstrukturen.

V

Söker ekonomiskt stöd för att finansiera inköp av material och växter

V

Placering av dammduk samt plantering av växter.

V

Skapa plan för utvärdering och kontroller samt optimering av dammen.

Ett steg i taget mot det färdiga målet….

Ett habitat för den biologiska mångfalden

Vi skapar en steg för steg guide: En damm på din plats.

MÖJLIGHETEN SOM SKAPAR SKILLNAD FÖR MÅNGA ARTER SAMTIDIGT

Välkommen till vår uppdateringssida för vårt spännande dammprojekt! Här håller vi dig informerad om våra framsteg och delar med oss av varje steg på vår resa mot att skapa en blomstrande livsmiljö för den biologiska mångfalden. Följ med oss när vi tar dig genom platsval, planering, design och alla spännande händelser längs vägen. Håll utkik för nedladdningsbara dokument där vi delar våra erfarenheter och ger dig verktygen för att skapa din egen damm och stötta biologisk mångfald i ditt eget område. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för miljön och skapa en bättre framtid för alla!

Varje damm är ett steg närmare en mer balanserad och mångfaldig planet. Med ditt stöd kan vi fortsätta att skapa en bättre framtid för alla levande varelser.

Skapa en damm där fokus på biologisk mångfald går hand i hand med naturlig skönhet. En damm som  främjar ett rikt ekosystem med ett myller av insekter, fåglar och smådjur, utan också utgör en fridfull och estetiskt tilltalande oas för mångfalden i din trädgård. g

Presentation av varje genomfört moment.

Förändra Världen – En Damm Åt Gången

Ett steg i taget mot den stora drömmen om ett projekt som sprider ringar på vattnet

Planering & Design – En damm i taget

Planering & Design – En damm i taget

Välkommen till en ny uppdatering om projektet "En damm i taget"! Idag delar vi om steg 2 i etapp 1. Steg 2 - Etapp 1: Planering & DesignI den andra delen i första etappen fokuserar vi på planering och design av dammen och omgivningen.  En detaljerad design för...

Platsval för damm – En damm i taget

Platsval för damm – En damm i taget

Det är augusti 2023 och vi kickstartar projektet "En damm i taget"! Projektet är ett arbete i att skapa en trädgårdsdamm som skall syfta till att bidra positivt till den biologiska mångfalden i området. Vi är glada att kunna dela med oss av våra framsteg och berätta...

Fauna Funga Flora

FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

ATT SKAPA FÖR OSS OCH VÅR SJÄLVHUSHÅLLNING, DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN OCH FRAMTIDEN PÅ SAMMA GÅNG HAR BLIVIT NÅGOT VI GÖR SOM EN DEL I VÅR VARDAG. ATT LEVA ETT KLIMATSMART VARDAGSLIV SPARAR BÅDE PENGAR OCH BYGGER PLATSENS VÄRDE. HOS OSS SKAPAS RESURSER OCH LIV.

TÄVLA: VINN EN BOK OM TRÄDGÅRDSDESIGN - Tävlingen finns på vår fb sida se länk info om oss. FAUNA FUNGA FLORA FACEBOOK
Drömmer du om att skapa en skogsträdgård? Då ska du få lite tips av mig. För att skapa en en skogsträdgård behöver du göra 3 saker: 1. Skapa en plan genom att skapa en trädgårdsdesign du kan med fördel välja metoden permakulturdesign (hitta ditt Varför, Var & Hur). 2. Bestäm vilka plantor du vill plantera (hitta dina Vad). 3. Ta hand om det du odlat och njut! Har du redan skapat en skogsträdgård kommentera och berätta hur den förgyller ditt liv ☀️🍓🍑🫐🌳🌿 Besök www.faunafungaflora.com för mer info.
Grundstammar till helgens kurser i ympning 🥰 Vill ni komma på ympkurs 12-15 på söndag hos oss. Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/april/lar-dig-ympa-och-skapa-dina-egna-frukttrad2/
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. 

Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare. 

KURSDATUM: Lördag 18 maj 2024.

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/

Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? 

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? 

Då är det här en kurs för dig!

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/
Translate »