Kurser på Västergården

Fysiska kurser i Sörmland - Vi skapar en bättre värld!

DET BÄSTA MED KUNSKAP ÄR ATT INGEN KAN TA DEN IFRÅN DIG

Kunskapsåret 2024

Ympkurser i april 

LÄR DIG YMPA TRÄD SÅ ATT DU BÅDE KAN SKAPA NYA OCH YMPA PÅ SORTER PÅ DINA BEFINTLIGA

Vill du lära dig skapa dina egna fruktträd? Med enkla tekniker kan du både göra egna fruktträd, addera sorter på fruktträd du redan har och ympa in frukt på befintliga träd i naturen.

Under en fullspäckad lärorik dag lär jag er grunderna i ympning av fruktträd både i teori och praktik. Du kommer även få skapa ditt eget äppelträd att ta med hem genom att ympa på grundstam. Du lär dig dessutom hur du enkelt ympar på befintliga träd vilket öppnar upp massa spännande möjligheter. Sätt in flera sorter på samma fruktträd! Du får även lära dig vilken frukt och bär som kan ympas in på dina vilda träd ni får ta med er ert träd hem. Vill ni ympa fler träd kommer det finnas möjlighet att köpa extra på plats.

Pris: 1150kr/deltagare
Antal deltagare: Max 15
Plats: Västra Granhed Västergården 1, 64197 Katrineholm

Kursen kombinerar teori och praktik. Vi träffas på Västergården där vi går igenom olika tekniker och övar tills vi känner oss redo att skapa träden som ni sedan får ta med er hem.

Kunskapsåret 2024

Designkurser maj/juni

HÅLLBAR ÄTBAR TRÄDGÅRDSDESIGN – SKOGSTRÄDGÅRDSOLDLING 

Drömmer du precis som jag om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord, och utökar platsens resurser och samtidigt ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? Då är denna kurs för dig. Kursen kombinerar Skogsträdgårdsodling & Permakulturdesign och hålls på Västergården, en plats där det skapats en skogsträdgårdsdesign (Mrs Lewis Garden).

 

Pris: 1250kr/deltagare
Antal deltagare: Max 15
Plats: Västra Granhed Västergården 1, 64197 Katrineholm

Kursen kombinerar teori och praktik. Vi träffas på Västergården där vi går igenom Skogsträdgårdsodling och metoden vi använder oss av. Vi lär oss hur man analyserar platsens grundförutsättningar. Hur vi kan förbättra våra förutsättningar och hur vi kan samarbeta med naturen och den biologiska mångfalden.

Kunskapsåret 2024

Nötlund med Tryffel i juli 

SKAPA EN NÖTLUND DÄR DU KAN SKÖRDA DELIKATESSEN TRYFFEL UR JORDEN

Drömmer du precis som jag om en prunkande ätbar nötlund som ger hög avkastning på flera olika sorters nötter? Tycker du att det vore kul att även odla i flera dimensioner? Tänk dig då en nötlund där pekannötter, hassel, ätbar kastanj och valnötter m.fl sorter och olika höjd, står på en mark som kommer att bjuda på delikatessen tryffel… så snart de vuxit till sig – Hur låter det?
Kursen kombinerar Nötodling & Tryffelodling och hålls på Västergården i Sörmland.

Vi kommer att gå igenom planering och förberedelser, samt arbeta praktiskt i skapandet. Kursläraren delar kunskap och svarar på frågor.

 

Pris: 1450kr/deltagare
Antal deltagare: Max 15
Plats: Västra Granhed Västergården 1, 64197 Katrineholm

Kursen kombinerar teori och praktik. Vi träffas på Västergården där vi går igenom odling av nötträd och tryffelodling i teori – vad krävs för att odla nötter i kombination med tryffel.

Hållbar design för dig och framtiden. Att skapa ätbart över och under jord.

Vi vill att du skall lyckas & nå dina drömmar

Möjligheter som växer

ONLINEKURS I KONSTEN ATT SKAPA FRAMTIDENS TRÄDGÅRDAR

Kunskapsgenererande och inspirerande för dig på flera plan. 

Z

Lär dig konsten att skapa prunkande vackra trädgårdar som har en positiv inverkan på den biologiska mångfalden, som genererar fantastiska skördar av ätbart samt blir lättare och lättare att sköta.

Z

Lär dig om solens, vintens, vattnets och topografins påverkan på dina odlingar och att kombinera växter som stödjer varandra i samplanterringar för ökad skörd.

Z

Få kunskap om konsten att skapa rum i trädgård och landskap, lär dig om trädgårdsform och att skapa hållbara, tidlösa trädgårdar med fokus på estetik och ätbart.

Att skapa för dig och generationer framåt är ett sätt att skapa sin egen självförsörjning på fruukt, nötter, bär och perenna grönsaker men även påverka miljön för biolo

Bästa onlinekursen jag gått

Kursen gav mig alla kunskaper jag behövde ha för att våga sätta spaden i jorden och veta att det bara kunde bli bättre. Jag fick grundkunskaperna om hur jag skulle kunna förstå min plats och dess grundförutsättningar på ett plan jag tidigare inte kunnat göra. Jag förstod hur olika typer av naturpåverkan på platsen kunde skapa positiv eller negativ respons och på så sätt kunde jag också välja hur jag ska plantera mina växter för att lyckas bättre. Jag har även lärt mig hur jag skall tänka vid samplanteringar och hur jag beräknar vatten på min plats och kan skapa förutsättningar för min odling även under torra somrar.

 

 

 

Erika H A

Skogsträdgårdsodling – en ätbar design.

Ge dig ut på en grön resa mot hållbarhet och kreativitet med vår Permakturdesign Onlinekurs

låt naturens visdom guida dig mot en blomstrande framtid

 

Upptäck den banbrytande världen av permakultur med vår spännande onlinekurs! På Fauna Funga Flora Academy strävar vi efter att inte bara utbilda utan också att inspirera och befodra en djup förståelse för naturens visdom. Vår Permakturdesign Onlinekurs är inte bara en lektion i hållbarhet, det är en resa mot att omforma våra liv och samhällen för en mer harmonisk och hållbar framtid.

Genom denna distanskurs kommer du att få tillgång till en rikedom av kunskap från experter inom permakultur och ekologisk design. Från grunderna i permakultur till avancerade designprinciper, kommer du att lära dig hur man skapar robusta och blomstrande ekosystem som gynnar både människor och planeten.

Vår kurs är utformad för att passa alla nivåer av erfarenhet, från nybörjare till erfarna praktiker. Med vårt flexibla onlineformat kan du studera i din egen takt och anpassa din inlärningsupplevelse efter dina behov och livsstil.

Men det är inte bara teori! Vi tror på att lära genom att göra, så vår kurs inkluderar praktiska övningar, fallstudier och verkliga designprojekt för att du ska kunna tillämpa dina kunskaper direkt och skapa verklig förändring i din omgivning.

Ta steget mot en mer hållbar och meningsfull framtid med vår Permakturdesign Onlinekurs på Fauna Funga Flora Academy. Anmäl dig idag och låt oss tillsammans skapa en värld som blomstrar i harmoni med naturen!

Vi vill göra skillnad

Fauna Funga Flora

Vi vill främja en mer harmonisk relation mellan människor och planeten

Z

Expertis & Kärlek till moder jord: Fauna Funga Flora är din ultimata destination för kunskap och expertis inom skogsträdgårdsodling. Med ett team av erfarna botanister, trädgårdsmästare och samarbetspartners inom olika föreningar för natur och djurliv är vi dedikerade till att främja förståelsen för och bevarandet av naturen.

Z

Mångsidiga Utbildningsmöjligheter: Från onlinekurser till workshops och fältstudier erbjuder vi en mångfald av utbildningsmöjligheter som passar alla nivåer av erfarenhet och intresse. Oavsett om du är nybörjare eller expert, har vi något för dig.

Z

Hållbarhet i Fokus: Vi strävar efter att främja hållbara metoder för att odla och bevara vår miljö. Genom att integrera principer från permakultur och ekologisk design främjar vi en mer harmonisk relation mellan människor och planeten.

Z

Gemenskap och Nätverk: Fauna Funga Flora är inte bara ett företag, det är en gemenskap av likasinnade individer som delar en passion för naturen och hållbarhet. Genom våra kurser och evenemang kan du ansluta med andra entusiaster och bygga värdefulla nätverk.

Z

Inspirerande Resurser: Utforska vår webbplats för inspirerande artiklar, guider och videor om allt från trädgårdsskötsel till naturskydd. Vi är din pålitliga källa för att inspirera och utbilda dig om den fantastiska världen av fauna, fungi och flora.

Genom att erbjuda utbildning och möjligheter för gemenskapligt lärande strävar vi efter att inspirera människor att integrera hållbara metoder i sina liv och samhällen. Med fokus på ekologi och hållbarhet är vi fast beslutna att bygga en mer medveten och ansvarsfull värld för framtida generationer

Kursen blev starten för självförsörjning

Innan kursen köpte vi många grönsaker och bär i affären.  Nu har vi förändrat våra inköp. Efter kursen satsade vi på många perenna grönsaker och bärbuskar av olika slag, sådant som fort ger skörd. Vi har även planterat en massa fruktträd som på sikt skall generera olika sorters frukt att skörda. Det var skönt att få bra information om hur man skall tänka när man placerar växterna. och vi fick en klarare bild av vår vision av platsen. Mireille gav också en massa tips och råd även efter kursen som hjälpt oss massor i vår vision att bli självförsörjande på frukt och grönt vi ställer på bordet här hemma.

 

 

M N Sjögren

En engagerad kvinna med en stark tro på hållbarhet och ekologiskt ansvar.

Om  M Lewis

Entreprenör, visionär, grundare, inspiratör, ledare.

Med en passion för ekologi och en djup förståelse för naturens komplexitet har Mireille Lewis blivit en förebild inom området för ekologisk och hållbar design. Som grundare och drivande kraft bakom Fauna Funga Flora AB har Mireille dedikerat sitt liv åt att främja en mer hållbar och harmonisk relation mellan människor och planeten.

Mireille’s resa började som hantverkare inom möbelrestauring med ett stort intresse för den digitala världen och webbdesign. Från det att hon var 18 var Mireille en driven entreprenör med en stark kärlek till naturliga material, naturen och ett brinnande intresse för dess skönhet och balans. Denna passion ledde henne att utforska ekologiska principer och permakulturdesign, där hon fann en djupare förståelse för hur människans handlingar kan påverka miljön.

 

Genom åren har Mireille vidareutbildat sig till trädgårdsmästare med flera års spetskompetens inom skogsträdgårdsodling och arbetat med ett brett spektrum av projekt inom hållbarhetsområdet, från lokala trädgårdsprojekt till större designarbeten på gårdar. Hennes erfarenhet och expertis sträcker sig över olika områden.

Som ledare inom sin bransch har Mireille inspirerat tusentals människor att omfamna en mer hållbar livsstil och att anamma principerna för ekologiskt tänkande. 

Mireille Lewis är en visionär entreprenör och en förespråkare för en mer medveten och ansvarsfull värld. 

Genom sitt arbete med Fauna Funga Flora AB fortsätter hon att vara en ledande röst för hållbarhet och ekologiskt ansvar, och hennes inverkan sträcker sig långt bortom hennes företagsgränser.

Fånga din passion och skapa förändring

Upplev det värde du kommer att få!

Maximera din potential, minska din påverkan

^

Dyka ner i vårt omfattande utbildningsutbud och upptäck en rikedom av kunskap som sträcker sig från ekologiska grundprinciper till avancerade designkoncept.

^

Få inte bara teoretisk kunskap utan praktiska färdigheter som du kan omedelbart tillämpa för att skapa hållbara förändringar i din omgivning.

^

Inspireras av vårt nätverk av experter inom ekologi och design, vars insikter och erfarenheter kommer att öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar.

^

Anpassa din inlärning för att passa din livsstil och tidsplan, med flexibla onlinekurser som låter dig studera när det passar dig bäst.

^

Ta dina kunskaper bortom teorin och applicera dem praktiskt för verkliga förändringar, så att du kan bli en verklig agitator för hållbarhet och ekologiskt ansvar.

^

Få tillgång till exklusiva resurser och verktyg som hjälper dig att fördjupa ditt lärande och maximera din potential för att skapa positiv förändring.

^

Anslut med likasinnade individer och experter inom vårt gemenskapliga nätverk, där du kan dela idéer, erfarenheter och inspiration för att främja hållbarhet.

^

Upplev en djupare förståelse för naturens visdom och lära dig hur du kan integrera den i ditt dagliga liv och ditt arbete för en mer hållbar framtid.

Ge din passion vingar och se den flyga mot en hållbar framtid – anmäl dig idag!

Fånga varje möjlighet till lärande och tillväxt – vår kurs är nyckeln till att öppna dörren till en hållbar och meningsfull framtid! Gå den Online för endast 1000 kr

Behöver du mer information eller vill du komma igång med din hållbarhetsresa?

Fånga möjligheten

Vi erbjuder bredd & mångfald!

FAUNA FUNGA FLORA ARBETAR PÅ PLERA PLAN MOT EN LEVANDE LANDSBYGD

Trädgårdsdesign

Vill du lära dig att skapa en trädgårdsdesign med ätbara växter på din plats har vi utbildningen som hjälper dig från start till mål.

Företagsutveckling

Finslipa en idé till ett bärande koncept,  Förbättra Kundupplevelser. Stärk ditt Ledarskap. Utveckla dina strategier. Vi hjälper dig!

Föreläsning & Utbildning

Vi utbildar & föreläser inom hållbar odling, biväxter, permakulturdesign och mycket annat. Är du i behov av en föreläsare kontakta oss!

Webbdesign & Content

Egen webbsida och användarvänlig plattform för kommunikation eller produktförsäljning? Vi hjälper dig att komma igång till ett bra pris!

Biodling & Biväxter

Vi har biodling på gården och är aktiva inom flensbygdens biodlarförening. Vi är även aktiva inom svärmjouren om det landat bin hos dig.

Projekt & Sammarbeten

Söker du samarbetspartner i ett projekt eller behöver en konsult inom skogsträdgårdsodling har vi certifierad permakulturdesigner.

Fauna Funga Flora

FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

ATT SKAPA FÖR OSS OCH VÅR SJÄLVHUSHÅLLNING, DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN OCH FRAMTIDEN PÅ SAMMA GÅNG HAR BLIVIT NÅGOT VI GÖR SOM EN DEL I VÅR VARDAG. ATT LEVA ETT KLIMATSMART VARDAGSLIV SPARAR BÅDE PENGAR OCH BYGGER PLATSENS VÄRDE. HOS OSS SKAPAS RESURSER OCH LIV.

TÄVLA: VINN EN BOK OM TRÄDGÅRDSDESIGN - Tävlingen finns på vår fb sida se länk info om oss. FAUNA FUNGA FLORA FACEBOOK
Drömmer du om att skapa en skogsträdgård? Då ska du få lite tips av mig. För att skapa en en skogsträdgård behöver du göra 3 saker: 1. Skapa en plan genom att skapa en trädgårdsdesign du kan med fördel välja metoden permakulturdesign (hitta ditt Varför, Var & Hur). 2. Bestäm vilka plantor du vill plantera (hitta dina Vad). 3. Ta hand om det du odlat och njut! Har du redan skapat en skogsträdgård kommentera och berätta hur den förgyller ditt liv ☀️🍓🍑🫐🌳🌿 Besök www.faunafungaflora.com för mer info.
Grundstammar till helgens kurser i ympning 🥰 Vill ni komma på ympkurs 12-15 på söndag hos oss. Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/april/lar-dig-ympa-och-skapa-dina-egna-frukttrad2/
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. 

Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare. 

KURSDATUM: Lördag 18 maj 2024.

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/

Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? 

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? 

Då är det här en kurs för dig!

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/
Translate »