Trädgårdsdesign N.A.D.J.A.

Designmetod för framtidens trädgårdar

TRÄDGÅRDSDESIGN SOM SKAPAR HÅLLBAR FÖRÄNDRING I DITT LIV

En vacker matproducerande plats

Vacker & God Trädgårdsdesign

TRÄDGÅRDSFORMen som är både ögongodis och mättar SAMTIDIG

Vi använder oss av designmetoden “N.A.D.J.A”. En metod som fokuserar på att skapa matproducerande trädgårdar med naturliga, avancerade och hållbara växter och blommor. Metoden förespråkar ett naturligt, hållbart synsätt som tar hänsyn till miljön och förbättrar livsmedelsproduktionen. Den integrerar olika miljövänliga tekniker för att förbättra trädgårdsproduktionen, samtidigt som den skapar attraktiva trädgårdar som är kompatibla med miljön. NADJA är en långsiktig, innovativ strategi som förenar estetik och funktion för att skapa en trädgård som är både livsmedelsproducerande och vacker.

N – Natural / Naturlig: NADJA fokuserar på att efterlikna de naturliga ekosystemen i samklang med naturen, att varje plats är mappad till platsens naturliga egenskaper och förutsättningar. Metoden tar hänsyn till mikroklimatet, miljön och förbättrar livet för biologisk mångfalden på platsen på och i jorden.
 
A – Acceptance / Acceptans: NADJA design fokuserar på att ta ett steg i taget. En trädgårdsdesign kan få ta tid att falla på plats. Hemligheten till förändring ligger inte i att lägga all energi på det vi inte kan förändra på och av platssen utan att bygga nytt och skapa en förändring eller förbättra våra odds där det är möjligt.  
 
D – Design / Design: NADJA är ett designfokuserat synsätt som använder estetiska och funktionella, om möjligt flerfunktionella element eller lösningar för att skapa en producerande och attraktiv trädgårdsmiljö. Där vi arbetar med vyer, siktdjup och konsten att skapa trädgårdens rum.
 
J – Jubilant / Jublande : NADJA designmetod arbetar för att utforma glädjefyllda trädgårdar som skapar lycka och välbefinnande. En design som med sina samplanteringar skapar ögonfallande explosion av färger genom att kombinera exempelvis mörka rödbrokiga blad med fräscha, energigivande gröna toner, där buskar, träd och örter i samplanteringen har olika höjder och former m.m. Med andra ord en energigivande design.
 
A – Adaptable / Anpassningsbar: NADJA är en långsiktig metod som är tänkt att främja platsens naturliga utveckling. Designen kan anpassas till olika klimatförhållanden, miljöer och andra specifika trädgårdsbehov, likväl som livet på platsen. Designmetoden använder en anpassningsbar, innovativ strategi som förenar estetik och funktion för att skapa ett trädgårdsmiljö i balans mellan behov och naturliga förutsättningar.

 

NADJA – designmetoden som bygger framtidens förutsättning för ökad självförsörjningsgrad i samklang med natur, biologisk mångfald och estetik.   

Skapa en trädgård där fokus på ätbart går hand i hand me naturligt och estetiskt. En trädgård som fyller köket med färska perenna grönsaker, en härlig skörd till jordkällare och skaffer och samtidigt prunkande vacker för njuning.

Vi vill att du skall lyckas & nå dina drömmar

Skapa ätliga skogsträdgårdar 

ÄTLIG TRÄDGÅRD I FÄRG OCH FORM FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

Kunden får en trädgård som är skräddarsydd för deras specifika trädgårdsbehov och mappad till odlingszonens klimatförhållanden. Trädgårdsdesignen skapar förutsättningar till en gedigen matproducerande trädgård med växter och färgval för den estetik du önskar.

Designmetoden som används tar hänsyn till dina behov, den biologiska mångfalden och miljön i balans med platsens förutsättningar i form av platsens placering och odlingszon, mikroklimat och omgivande natur/djurliv.

Resultatet ger en estetiskt attraktiv trädgård med en hög matproduktion. Metoden kommer att säkerställa att trädgården är anpassad till olika miljöer och klimatförhållanden och. N.A.D.J.A. designmetod kan användas oavsett plats, eller land.

Z

NADJA DESIGN SKOGSTRÄDGÅRDSODLING
 – Gå år kurs “Skogsrädgårdsodling med NADJA -designmetod” och lär dig hela designmetoden i ett professionellt kursgränssnitt där du guidas hela vägen från start till din första design. 

Z

FÅ HJÄLP MED SVAR PÅ FRÅGOR
 – När det är dags att sätta spaden i jorden är du inte ensam, du kan alltid ställa frågor och få svar på funderingar. Det skall kännas roligt och tryggt att skapa. 

Z

KURSEN INNEHÅLLER ÄVEN UTVECKLINGSPLAN OCH STRATEGIER
 – När du gått utbildningen och skapat din design får du även stöd i och strategier så att du kan utveckla din design och förbättra eller förändra befintlig design efter dina egna önskemål

.

Designmetoden för framtidens vackra ätbara trädgårdar.

Skapa verklighet av din dröm

En skogsträdgård som inte är som andra skogsträdgårdar 

ESTETIK I SAMKLANG MED HÅLLBARHET OCH HÖG AVKASTNING PÅ SKÖRD

Precis som på många andra ställen tittar grannar på varandras trädgårdar och jämför… Någon är stökig och upplevs som skräpig, men har fina skördar för den som vill vara självhushållande och bra för den biologiska mångfalden andra har en stilren design där allt är klippt till perfektion, inget lämnas till slumpen men mångfalden är inte specifikt road av trädgården, trots dess i ögonallande skönhet för den som är intresserad av just trädgårdsdesign med vackra siktdjup, rumskänsla och vyer för betraktaren i trädgården. Många trädgårdar oavsett vart i landet är också relativt fattiga på ätbart trots att plats finns för både det ena och det andra.. Jag har alltid haft ett intresse för estetik i balans med hållbar design för livsmedelsproduktion, vilket jag saknar i många av de trädgårdesignmetoder jag hittat som antingen har fokus på estetik eller på ätbart och eventuellt hållbart. År 2020 påbörjades arbetet med att skapa skogsträdgårdsodling enligt den underbara designmetoden NADJA i Mrs Lewis Garden. Köksträdgården fick en ny stil, där landen får perenna grönsaker och där färg och form implementerades för estetik. En ny del av skogsträdgården skapades med hjälp av metoden där samplanderingar mm har uppdelningen 

Helt underbar dessignmetod för skogsträdgården

Lär dig allt om den

ATT DESIGNA EN SKOGSTRÄDGÅRD ÄR DET VI ÄR BÄST PÅ

Z

Lär dig om designmetodens värdegrund. Hur de olika delarna bildar en helhet, där estitik, hållbarhet och hög produktion är resultatet.

Z

Designmetodens 7 steg guidar dig från idé till en färdig design väl balanserad efter önskemål/behov och platsens förutsättningar.

Z

I deignmetodens alla steg finns en designprocesss där du väljer åt vilket håll du vill utveckla din design. Vi guidar dig genom alla delar.

Z

Kursen ger dig även kunskap om GreenLean för att skapa värde och effektivitet i trädgården med färre resurser och mindre avfall.

Z

Som bonus får du lära dig att utvärdera din design och vi ger dig checklistor så att du kan utveckla din design på ett enkelt sätt.

Framtidens trädgårdsmetod för vackra hållbara prunkande trädgårdar med hög avkastning på ätbart.

Förändra och förbättra framtiden

Livslång kunskap som genererar 

ESTETISKT VACKER ÄTBAR TRÄDGÅRDSDESIGN SOM GYNNAR MILJÖ OCH BIOLOGISK MÅNGFALD

Du läser kursen i ett professionellt kursgränssnitt online var du än är när du än vill! Du har tillgång till kursgränssnittet i 6 mån.

Designmetoden mappar du till dina egna önskemål och behov och din eggen plats förutsättningar vilket gör varje design totalt unik.

Designmetoden kan applliceras vart du än är i Sverige och var som helst i världen! Evergreen kunskap du alltid kan använda.

Ju mer du arbetar med metoden i din trädgård ju högra skörd får du, ju vackrare och mer lättskött blir trädgården samtidigt som mångfalden växer!

Min nya trädgård är min drömträdgård

Jag har precis flyttat till en trädgård och hade tidigare en trädgård skapad enligt permakulturdesign,  men bor nu med grannar på varje sida och behöver ha en trädgård som inte bara fyller mitt behov och mina önskemål om att ara hållbar och ge hög avkastning utan att den är vacker och estetiskt tilltalande för mig likväl som alla omkring mig. När jag hittade designmetoden NADJA blev jag överlycklig. Jag gick kurden och idag har jag en prunkande vacker trädgård där jag både får skörda bär, grönsaker och frukter i överflöd samtidigt som det är vackert.  Det betyder jättemycket för mig att mina grannar är intresserade av vad jag gör för att de tycker att min trädgård är så fantastiskt vacker. Att skapa trädgårdsdesign med 20/80 regeln är coolt för då känns det också bra i hjärtat.

 

Sophia Emilia Karlsson

LÄS MER OM NADJA DESIGNMETOD

Fånga möjligheten

Vi erbjuder mångfald!

Några korta raDer om stora värden VI KAN HJÄLPA DIG MED

Trädgårdsdesign

Gå en kurs i trädgårdsdesign och lär dig skapa hållbara, ätbara trädgårdar som genererar värde på flera olika nivåer.   

Företagsutveckling

Finslipa en idé till ett bärande koncept,  Förbättra Kundupplevelser. Stärk ditt Ledarskap. Utveckla dina strategier. Vi hjälper dig!

Föreläsning & Utbildning

Vi gör föreläsningar, håller seminarier och kan hjälper dig med att sätta ihop en dags utbildning om trädgårdsdesign hos dig.

Webbdesign & Content

Egen webbsida och användarvänlig plattform för kommunikation eller produktförsäljning? Vi hjälper dig att komma igång till ett bra pris!

Biodling & Biväxter

Vi utbildar i biodling för dig som precis börjat med bin eller är i startgroparna och föreläser även om biväxter till din trädgård. 

Projekt & Sammarbeten

Söker du samarbetspartner i ett hållbart projekt. Då kanske vi är en match. Vi kan antingen leda eller vara en del av ditt hållbarhetsprojekt.

Vi började använda trädgården efter kursen

Vi använde i princip aldrig trädgården, jag bara klippte gräsmattan. Jag har aldrig riktigt gillat trädgården men jag vill inte heller ha en skräpig trädgård som jag behöver skämmas för, då jag gillar “städade” trädgårdar. Min respektive har odlat på kolonilott under många år då hon tycker odling och självhushållning är kul. Vi flyttade ihop ungefär samtidigt när hon började studera kursen i hur man skapar en skogsträdgård med hjälp av NADJA Designmetod. Kursen gjorde att jag kände mig trygg i att hon skulle kunna skapa en trädgårdsdesign som vi båda två kommer att gilla. Nu eter att trädgården fått en ny design använder vi trädgården flitigt. Vi älskar trädgården och hennes entusiasm har definitivt smittat av sig då jag tycker att det hon skapar blir så vackert samtidigt som vi har glädje av det.    

 

Rickhard Andersson Thorn

Låt dig inpireras 

I am 

ATT SKAPA NÅGOT SOM ANDRA BLIR EN NATURLIG DEL AV

 Jag har alltid älskat att skapa. Att skapa något som inspirerar även de som inte är trädgårdsintresserade att vilja odla och skapa i sin trädgård är en konst. Med NADJA designmetod är detta enkelt. Med designmetoden skapar du inte bara det du önskar efter dina drömmar och behov, desingmetoden guidar dig estetiskt och hjälper dig att välja sorter, färg och former till dina samplanteringar så att både du och dina växter får ut de mesta av platsen. 

Min känsla har alltid varit att min glädje och lycka växer med trädgården och att fantastiskt den gger mig, spännande nog finns det även forskning som visar att det stämmer…. Att glädjas åt sin trädgård och vara lycklig över att det är vackert och att du får skörda goda frukter och bär kan innebära att hela ditt liv blir mer positivt. Om vi njuter mer av positiva händelser i vardagen ökar livskvaliteten och vi får ett roligare liv, visar forskningen. Så jag kommer fortsätta njuta av allt härligt i min trädgård och önskar dig samma positivt härliga och underbara glädje.

Inspireras av din plats, njut av det positiva den genererar och se utmaningar som en snigel eller bladlus som ett sätt att öva din kreativa förmåga.

Jublande trädgårdsdesign

Ätbar design som skapar beundran

NÄR GRANNAR INTE KAN PASSERA UTAN ATT STANNA OCH TITTA 

^

Samplanteringar av fruktträd och bärbuskar som ätbart estetiskt vackert insyns – och vindskydd. Platseffektivt och ger både nytta och skörd.

^

Buskar och blommor som skapar färg-palettliknaande partier i trädgården för ögat och mångfalden. Där färger och former möter vartannat.

^

Perenna blomstersängar för den biologiska mångfalden omkring fruktträd i olika lägen, sol, halvsol, skugga, torra platser etc. 

^

Odling av exotiska växter i skyddade estetiskt vackra bäddar som förbättrar mikroklimatet för växterna samtidigt som det är vackert.

^

Odling av exotiska växter i skyddade estetiskt vackra bäddar som förbättrar mikroklimatet för växterna samtidigt som det är vackert.

 

^

Ett galleri av inspiration för samplantering i kombination med tips på växtval så att du kan finna idéer till din egen trädgård. 

^

Konsten att skapa rumskänsla i trädgården. Du får lära dig hur du ska tänka och vart du placerar vad för att skapa rum i din trädgård.

^

Trädgårdens olika siktdjup och vyer skapar mystik och får dig att uppleva trädgården på olika sätt från olika håll. Kursen ger dig svar på hur du enkelt skapar detta.

^

Planteringsteknik som skapar ökad tillväxt. En ätbar design av frukt, bär, nötter och blommor som genererar ökad skörd år efter år. 

^

Estetiska blomsterstöd som fyller både sin funktion och är vackra att titta på.

^

Tips och idéer kring andra estetiskt vackra ideer så som avskärmning, portaler, grindar, staket m.m. till din trädgård.  

Estetisk ätbar trädgårdsdesign.

Allt detta för 1780 Sek!

LÄS MER OM DESIGNMETODEN OCH KURSEN

Fauna Funga Flora

FÖR JORDEN OCH FRAMTIDEN

ATT SKAPA FÖR OSS OCH VÅR SJÄLVHUSHÅLLNING, DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN OCH FRAMTIDEN PÅ SAMMA GÅNG HAR BLIVIT NÅGOT VI GÖR SOM EN DEL I VÅR VARDAG. ATT LEVA ETT KLIMATSMART VARDAGSLIV SPARAR BÅDE PENGAR OCH BYGGER PLATSENS VÄRDE. HOS OSS SKAPAS RESURSER OCH LIV.

TÄVLA: VINN EN BOK OM TRÄDGÅRDSDESIGN - Tävlingen finns på vår fb sida se länk info om oss. FAUNA FUNGA FLORA FACEBOOK
Drömmer du om att skapa en skogsträdgård? Då ska du få lite tips av mig. För att skapa en en skogsträdgård behöver du göra 3 saker: 1. Skapa en plan genom att skapa en trädgårdsdesign du kan med fördel välja metoden permakulturdesign (hitta ditt Varför, Var & Hur). 2. Bestäm vilka plantor du vill plantera (hitta dina Vad). 3. Ta hand om det du odlat och njut! Har du redan skapat en skogsträdgård kommentera och berätta hur den förgyller ditt liv ☀️🍓🍑🫐🌳🌿 Besök www.faunafungaflora.com för mer info.
Grundstammar till helgens kurser i ympning 🥰 Vill ni komma på ympkurs 12-15 på söndag hos oss. Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/april/lar-dig-ympa-och-skapa-dina-egna-frukttrad2/
Kursen kombinerar skogsträdgårdsodling och permakulturdesign och hålls på Västergården i Granhed utanför Katrineholm. 

Där har kursledaren Mireille Lewis skapat en trädgård som innehåller nötter av olika slag, bland annat mandel, pekannötter, valnötter och pistagenötter, där det finns spännande planteringar av fruktträd både svenska klassiska och exotiska som pawpaw, bär av olika sorter både kända och mindre vanliga samt perenna grönsaker och ätbara marktäckare. 

KURSDATUM: Lördag 18 maj 2024.

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/

Drömmer du om en prunkande ätbar trädgård som ger hög avkastning med låg arbetsinsats? 

Vill du också ha en lättskött plats som skapar ökad biologisk mångfald över och under jord och bygger på ett klimatsmart vardagstänk åt de som lever och njuter på platsen? 

Då är det här en kurs för dig!

LÄS MER & BOKA PLATS: 
https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/skapa-en-atbar-och-hallbar-tradgard/
Translate »